Medewerkers TSN Thuiszorg gaan actievoeren

Medewerkers van TSN Thuiszorg gaan actievoeren, dat bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst met de FNV.

TSN ontslaat 650 van de 11.000 vaste medewerkers en 4300 werknemers moeten 30% van hun salaris inleveren. De organisatie heeft vijftien vestigingen in Stad en Ommeland en is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Er waren gisteren vier bijeenkomsten in het hele land in Groningen bezochten 120 medewerkers de bijeenkomst.

Sinds 1 januari wordt de thuiszorg door gemeenten uitgevoerd en er is minder budget dan er vroeger was voor die zorg. De bonden hopen samen met TSN Thuiszorg het kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten te overtuigen. De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan het Stadsbestuur over de kwestie.

Deel dit artikel: