Ouderwets druk bij Bloemetjesmarkt in Stad

De binnenstad van Groningen is vrijdag weer overspoeld met bezoekers. Want de Bloemenjaarmarkt is in binnen- en buitenland een begrip. Ook vrijdag vonden weer tienduizenden mensen de weg naar de binnenstad. Traditiegetrouw komen Duitsers massaal naar de Groninger Bloemetjesmarkt, zoals het evenement in de volksmond wordt genoemd.

De Nederlandse bloemen zijn bij onze oosterburen bijzonder populair. Bovendien genieten Duitsers op Goede Vrijdag van een vrije dag.

Het festijn werd voor de eerste keer gehouden in 1983.

Deel dit artikel:

  1. De politie kan zijn lol weer op. Alle autos met een buitenlands kenteken krijgt een bon. Vooral op onse Oosterburen zijn ze zeer happig. Dit is simpelweg de touristen de Stad uit pesten. Blijkbaar is er vandaag wel genoeg blauw waar ze anders zijn, ik heb werkelijk geen idee….

    1. Wat een onzin. Het was vrij parkeren, dus betalen hoeft niet. Alleen als je op de stoep stond (oid) kon een bon opleveren. En dan is het geen pesten, maar gewoon terecht.

  2. Ik vind het een bijzonder fenomeen, de lol van het bezoeken van een overvolle Binnenstad om planten aan te schaffen ontgaat mij.
    De tuincentra zijn altijd open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *