The Free Café trekt het nauwelijks

The Free Café, het duurzame restaurant aan de Friesestraatweg, kan de aanloop van mensen die komen voor een gratis maaltijd nauwelijks aan. Alleen al afgelopen zondag kwamen er al rond de 150 bezoekers.

Het concept van the Free Café is simpel. Vrijwilligers halen voedsel op bij boeren, supermarken en bakkerijen. Het voedsel kan of mag niet meer worden verkocht maar is nog prima te eten. Iedereen die dit concept een warm hart toedraagt kan elke woensdag en zondag aanschuiven voor een gratis vegetarische maaltijd.

“Het loopt nu zo goed dat we het nauwelijks nog aankunnen en daarom zijn we op zoek naar mensen die een locatie hebben waar een tweede Free Café kan komen”, aldus Ivanka, één van de initiatiefnemers van the Free Café.

The Free Café is gevestigd in de kassen van een voormalige kwekerij op het terrein van Tuin in Stad. Vlakbij de spoorwegovergang op de Friesestraatweg.

 

Deel dit artikel: