Uitbreiding proef zonnepanelen

nieuws
Zonnepanelen op het dak van Bernlef

De proef met zonnepanelen in de Tuinwijk wordt uitgebreid naar andere wijken. Dat heeft woningcorporatie De Huismeesters besloten.

De buurtvereniging in de Tuinwijk heeft zelf om het project gevraagd. Bas Krajenbrink, Manager Wonen bij de Huismeesters, meldt dat bewoners de zonnepanelen voor een kleine bedrag per maand kunnen huren. Zo besparen ze op hun energierekening en zijn ze al met al goedkoper uit. Hoeveel dat is hangt af van de ligging van de woning en het energieverbruik per gezin. “Het is maatwerk. De besparing kan 50 tot 100 euro per jaar bedragen. Soms raden we het ook af, dan kan de investering niet uit.”

Inmiddels is er ook belangstelling vanuit andere wijken. Krajenbrink benadrukt dat bewoners zelf met plannen moeten komen. “Wij gaan dat als corporatie niet opleggen.”