Guyot weer helemaal in het nieuw

Onder grote belangstelling is maandagmiddag het gerenoveerde beeld van Henri Daniel Guyot onthuld. De onthulling vond tegelijkertijd plaats met het startsein voor de 225ste verjaardag van Koninklijke Kentalis.

Henri Daniel Guyot werd geboren in november 1753 in de buurt van het Belgische Luik. In de stad kennen we Guyot vooral als oprichter van het eerste Nederlandse doveninstituut. In het begin huisde dit instituut in verschillende kleine panden in de binnenstad, maar echt groot werd het als aan het Guyotplein, waar nu de rechtbank zetelt, een internaat begonnen wordt.

Guyotplein
Een beeld dat aan Guyot herinnert staat al sinds jaar en dag voor de rechtbank, maar was door de invloed van regen en wind behoorlijk aangetast. Het beeld is de afgelopen periode gerenoveerd, en werd maandagmiddag door burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) onthuld.

Startsein
De onthulling vond tegelijkertijd plaats met het startsein voor de 225ste verjaardag van Koninklijke Kentalis, zoals het befaamde doveninstituut tegenwoordig heet. Vanwege dit bijzondere jubileum zullen er het hele jaar allerlei evenementen gehouden worden om stil te staan bij deze mijlpaal.