Drie straatrovers aangehouden

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

Drie mannen zijn dinsdagnacht opgepakt voor een straatroof in de Muurstraat. Mogelijk zijn ze ook betrokken bij een beroving aan de Schoolholm in dezelfde nacht.

Surveillerende agenten werden in de Muurstraat aangesproken door een 44-jarige man uit Zuidlaren die meldde dat hij net was beroofd door drie knapen. Ze hadden zijn portemonnee gestolen en waren weggelopen richting de Grote Markt. Na een zoekactie troffen de agenten drie verdachten aan die voldeden aan het signalement dat was opgegeven. De gestolen portemonnee hadden ze nog bij zich.

Een verdachte is een 23-jarige man uit Zuidhorn, de andere twee zijn 21 jaar oud en komen uit Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Even eerder was aan de Schoolholm een persoon beroofd van een telefoon. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit artikel: