Kleine honderd ontslagen bij NDC Mediagroep

De NDC Mediagroep, de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gaat opnieuw mensen ontslaan. Er gaan naar verwachting tussen de 80 tot 100 banen verdwijnen.

Volgens directeur Dina Boonstra zullen de ontslagen niet op één of een paar afdeling vallen. ‘De ruim 80 ontslagen zullen verspreid over de gehele organisatie plaatsvinden’, aldus Boonstra.

Het personeel is gisteren geïnformeerd over de nieuwe ontslagronde.

‘Het is erop of eronder’

Vorig jaar liet algemeen-hoofdredacteur Evert van Dijk weten dat het de komende jaren erop of er onder is voor de beide kranten. Om de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden te redden van hun ondergang werd er in 2013 gekozen voor samenwerking.

‘We kunnen niet nog meer van de redactie inleveren en een verhaal aan jou vertellen dat de kwaliteit verbeterd is. Als de samenwerking niet loont dan ben ik over vijf jaar misschien wel putjesschepper’, vertelde van Dijk toen. De samenwerking kostte 200 mensen hun baan.

Zijn grootste nachtmerrie is echter nu waarheid geworden. Want ook dit jaar is het weer onvermijdelijk om mensen te ontslaan.