Barbara Stok maakt Werkman-strip

nieuws

De Groningse stripmaakster Barbara Stok werkt aan een kort beeldverhaal over de Groningse kunstenaar Hendrik Werkman. Ze doet dit in opdracht van het Groninger Museum ter gelegenheid van het Werkmanjaar dat volgend jaar opnieuw wordt gehouden. Het boekje verschijnt in het voorjaar van 2015.

Stok’s vorige beeldverhaal over Vincent van Gogh getiteld ‘Vincent’ is de meest vertaalde beeldroman van Nederland. Het verschijnt van Italië tot Brazilië, van Frankrijk tot Korea. Stok toert langs de verschillende landen om het boek te promoten: ze heeft lezingen gegeven in o.a. Istanbul, Sint Petersburg en Boedapest en in januari is ze te gast in Praag.

Tijdens het vorige Werkmanjaar in 1995 werd Groningen verrijkt met het door Armando gemaakte Werkman-monument aan de Heresingel.