Winkeliers boos om bouwput

Doorgeknipte elektriciteitskabels, zandoverlast en verminderde klandizie. Dit is nog maar een fractie van de problemen waarmee de winkeliers kampen op het Boterdiep. De winkeliers zijn gepikeerd over de huidige situatie en verwachten van de gemeente compensatie.

Op het Boterdiep worden leidingen vervangen. Het inmiddels al vier weken durende project levert veel overlast op bij de winkeliers. Door het regenachtige weer gaan de werkzaamheden naar verwachting twee keer zo lang duren als gepland.

De gemeente wil volgend jaar de riolering vervangen. ‘Als het zo doorgaat dan is het snel gebeurd denk ik, dan kan ik de deuren wel sluiten. Tachtig uren werken en niks verdienen, dat is niet leuk’, aldus Serkan Alan, eigenaar van supermarkt Nazar. De winkeliers op het Boterdiep zien de toekomst door de verminderde klandizie niet rooskleurig in.