Terre des Hommes Groningen verdient drie ton

wijken

De Groningse inbrengwinkel Terre des Hommes aan de Floresstraat heeft de afgelopen tien jaar 300.000 euro verdiend voor het goede doel. Met de aankoop van een bowl van Cambridge Pottery tilde mevrouw Van Tiggelen uit Groningen het totaalbedrag afgelopen zaterdag over de drie ton heen.

De winst van de winkel komt volledig ten goede aan projecten die de uitbuiting van kinderen tegengaan. De winkel in Groningen ondersteunt momenteel het SEEP project. Dit project trekt zich het lot aan van de mensen in de sloppenwijken van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. SEEP verbetert de werkomstandigheden van kinderen en biedt onderwijs aan werkende en kwetsbare kinderen.

Terre des Hommes steunt meer dan 300 projecten in vier werelddelen. Die worden bedacht, opgezet en uitgevoerd door lokale projectpartners. Naast de directe hulp aan jonge slachtoffers van uitbuiting richt de organisatie zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van kansarme kinderen. In heel Nederland zijn ruim 1600 vrijwilligers actief voor Terre des Hommes.