Boekhandel Godert Walter overgenomen

Boekhandel Godert Walter in de Oude Ebbingestraat gaat in andere handen over. Erik Kweksilber, die de meest eigenzinnige boekhandel van Groningen sinds 1977 runde, stopt om gezondheidsredenen. Hij heeft de winkel verkocht aan het duo Allard Steenbergen en Erwin de Vries.

De winkel blijft gevestigd in het huidige pand en zal ook de naam van de oorspronkelijke eigenaar, Godert Walter, blijven bestaan. De nieuwe eigenaren willen de boekhandel in de geest van Kweksilber voortzetten, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en een collectie die niet overal te vinden is.

Steenbergen werkte vijftien jaar als boekverkoper en inkoper voor Scholtens/Wristers, Selexyz en later Polare. Erwin de Vries is part-time docent Duits en schrijft educatieve boeken voor Noordhoff Uitgevers en zijn eigen uitgeverij EK-Tekst.