Opnieuw protest tegen tunnel Paterswoldseweg

Het Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid tegen de plannen voor een tunnel bij de Paterswoldseweg. Volgens de bewoners goochelt de wethouder met cijfers.

Bij een verkeerstelling begin dit jaar werden namelijk 4000 auto’s per etmaal geteld, maar later werd gesproken over 7000 auto’s. Bewoners voelen zich niet serieus genomen. “Uit de telling kwam 4000 auto’s per etmaal, ik heb geen idee hoe de wethouder bij 7000 komt,” zegt Helen Tubben van Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg. “Er wordt steeds gezegd dat de Paterswoldseweg een cruciale route is naar de binnenstad, maar met deze cijfers begrijp ik dat eigenlijk niet.”

Omwonenden hopen dat de gemeenteraad wacht met het nemen van een besluit totdat er een voorstel ligt waar iedereen zich in kan vinden. Woensdag zal duidelijk worden of de Raad ondanks deze problemen instemt met het plan.

Deel dit artikel: