Opnieuw protest tegen tunnel Paterswoldseweg

Het Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid tegen de plannen voor een tunnel bij de Paterswoldseweg. Volgens de bewoners goochelt de wethouder met cijfers.

Bij een verkeerstelling begin dit jaar werden namelijk 4000 auto’s per etmaal geteld, maar later werd gesproken over 7000 auto’s. Bewoners voelen zich niet serieus genomen. “Uit de telling kwam 4000 auto’s per etmaal, ik heb geen idee hoe de wethouder bij 7000 komt,” zegt Helen Tubben van Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg. “Er wordt steeds gezegd dat de Paterswoldseweg een cruciale route is naar de binnenstad, maar met deze cijfers begrijp ik dat eigenlijk niet.”

Omwonenden hopen dat de gemeenteraad wacht met het nemen van een besluit totdat er een voorstel ligt waar iedereen zich in kan vinden. Woensdag zal duidelijk worden of de Raad ondanks deze problemen instemt met het plan.

Deel dit artikel:

  1. De cijfers in dat project klopten gewoon.

   Waar gaat het hier nou helemaal over? Een tunneltje, in één van de aanvoerwegen van de Stad. Dat is alles! Doe eens even normaal zeg, ‘Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg’.

   1. Tja, een steenworp verder ligt de overgang over de Peizerweg. Zelfde lijnen, zelfde drukte en zelfs meer dodelijke slachtoffers (roekeloze scholieren). Bovendien rechtstreekse verbindingsweg met de ringweg. Een tunnel daar is net zo nuttig en waardevol als bij de Paterswoldseweg, misschien wel nuttiger, en bovendien geeft de aanleg daar veel minder problemen, want meer ruimte. Maar nee, men zal en moet, want het is al vele jaren eerder zo besloten, zonder dat de bewoners ergens van af wisten.
    Zo werkt het hier in Groningen.

  1. Ik zou blij zijn met die tunnel als ik er woonde. Nooit meer wachten voor een trein die nog aan het perron staat en zijn tijd neemt om op te trekken.

   1. Over het algemeen zijn gemeentelijke plannen verbeteringen. Daar kun je alleen maar blij mee zijn. Als een plan een verslechtering is ben ik tegen.

  2. Wat een rare vraag. Wat maakt dat nou uit?

   En wat maakt het uit als je er woont? Dan kun je je wijk wat moeilijker in of uit, nou BOEHOEHOE zeg. Aanstellen is ook een vak!

   Heb je mij gehoord toen ze de Laan van de Vrijheid afsloten van de Ringweg? Nee! Dus dan moet ik omrijden. Duurt langer, jammer dan.

   Heb natuurlijk wel een paar keer beteuterd bij de afsluiting gestaan met de auto, ‘oh verrek, ja’, maar dat hebben de meeste Groningers wel gehad denk ik. :o)

 1. Als ze die kankerstinkfabriek van Niemeijer nu eerst eens gingen afbreken, zou er ruimte vrijkomen om de tunnel wat te verschuiven. Trouwens de badstratenbuurt blijft mat doorzeuren als een stel kleine kinderen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *