Social Labs Groningen richt klaagmuur op

Tijdens Noorderzon is het Groningse initiatief Social Labs Groningen van start gegaan. Initiatiefnemers Ritzo ten Cate en MJD Groningen willen met behulp van een klaagmuur en een ideeënmuur Groningen een betere stad maken. 

Het idee van Social Labs Groningen is dat mensen die zich verbonden voelen met de stad én willekeurige voorbijgangers hun klachten en/of ideeën op de daarvoor bestemde muren schrijven of op Twitter plaatsen. De klachten en ideeën worden verzameld en omgezet in initiatieven die tot prototypes moeten gaan leiden om de stad ‘net een stukje mooier en menselijker’ te maken.

Het is de bedoeling dat de prototypes binnen één tot twee maanden ontwikkeld en getest worden. De organisatie hoopt dat Social Labs Groningen niet alleen tijdens Noorderzon uitgevoerd wordt, maar later ook op meerdere plekken in Groningen te vinden zal zijn.

Meer informatie is op de Facebook-pagina van de actie te vinden: Social Labs 050

Deel dit artikel: