Essent toch weg uit Groningen

Energiebedrijf Essent wil per 1 januari toch uit Groningen vertrekken. De vestiging aan het Winschoterdiep met 160 werknemers gaat sluiten.

Volgens Essent worden veel kosten bespaard door de vestiging te laten samengaan met het kantoor in Zwolle. De kantoren worden nu onvoldoende benut. Bovendien werken veel personeelsleden deels thuis. De 90 vaste medewerkers kunnen mee naar Zwolle.

De plannen van Essent zijn niet nieuw. Toen de directie vorig jaar met verhuisplannen kwam dreigde de centrale ondernemingsraad nog met een rechtszaak. De raad van bestuur heeft de plannen ditmaal wel met de ondernemingsraad besproken.

Deel dit artikel:

 1. Geen reden meer om de stroom nog bij Essent af te nemen dus! (Meer dan de helft van de Groningers zal nog bij Essent zitten). Stap Massaal over naar Grunneger Power!

  1. die zijn stroom dus weer afneemt van essent, en zo is het cirkeltje weer rond en verandert er niets behalve als grunneger power zijn verplichtingen niet na komt bij essent dan mag jij raden waar essent zijn geld (voor de 2 keer)weg haalt, juist ja bij U.

   1. Voor waar Grunneger Power de stroom vandaan haalt verwijs ik je naar hun website. Het is niet Essent…..

 2. Had je kunnen zien aankomen, dank aan gemeenten en provincie door de verkoop van hun aandelen hebben deze de zeggenschap verloren en heeft Essent nu geheel legitiem voor een ander plaats gekozen en daar valt niets meer tegen in te brengen.

  Ach ja en nu roepen om over te gaan stappen naar een andere leverancier is meer geroep voor de buhne. Had dan je stem laten horen toen destijds de verkoop van Essent ter sprake kwam, maar toen zweeg (bijna) iedereen.

  1. Behalve Groen Links: http://www.gic.nl/nieuws/groenlinks-groningen-en-drenthe-tegen-de-verkoop-van-essent-aan-rwe

   Ik zou sowieso oproepen over te stappen als je tegen de kolen(co2)centrales in de Eemshaven bent. RWE kon Essent makkelijk overnemen omdat Enexis was afgesplitst. RWE zelf heeft nog een eigen netwerk. Dat is dus alweer een manier waarop we door Duitsland genaaid worden omdat zij zich niet aan de Europese regels houden (of omdat we in Nederland altijd roomser willen zijn dan de Paus). Daardoor zijn vrijwel al onze energieleveranciers als hapklare brokken opgeslokt door buitenlandse reuzen die alleen nog werk leveren voor call centers en wat marketingactiviteiten. Kies daarom lokaal!

 3. Met dank aan de liberalen van PvdA VVD en D66. Voorheen waren dit nutsbedrijven met een gegarandeerd aantal arbeidsplaatsen.

  Ook Menzis overweegt volledig te vertrekken uit Groningen en ook in dit geval gaan arbeidsplaatsen verloren als gevolg van de liberalisering. Voorheen nutsbedrijven.

  In tegenstelling tot @ Marc, verwijs ik liever naar de oorzaak op het moment waar het volledig is fout gegaan. In de basis Marc !

  1. In tegenstelling tot jou Sjoerd kijk ik naar de toekomst en denk ik in oplossingen. Je hebt er niets aan om te zeggen het is hullie schuld en vervolgens niets te doen om de huidige situatie te veranderen.

   1. Dag Marc. Ik heb dit voorspelt in de jaren 90, dat dit kon gebeuren. Regeren is vooruit zien!

    Ook heb ik voorspelt, dat het gigafout kon geaan in de sociale huursector mbt tot de privatering uit 1995. Regeren is vooruit zien!

    Beide gevallen als zeer funest voor Groningen!

 4. Wanneer je nog steeds energie bij Essent aanschaft dan betaal je veel te veel.
  Check even de vergelijkingssites en je ziet heel wat goedkopere en vooral milieuvriendelijker alternatieven.

 5. He?

  Ondanks dat wij een paradijselijk Monstrum gaan bouwen, en dus niet afglijden naar het niveau van de heerlijke Hanzestad Zutphen, gaat deze werkgever zich toch in de heerlijke Hanzestad Zwolle vestigen?

  Wie kon dit voorzien?

  Hoop niet dat dit consequenties heeft voor de bakkers in de Ommelanden die volgens Inge Jongeman (ChristenUnie) door de bouw van het Monstrum extra omzet zouden gaan genereren.

  Moi!

 6. Wanneer de voorspellende gaven die sommige claimen te bezitten ook zouden kloppen dan adviseer ik om meer tijd in het casino door te brengen.

 7. @Marc – Mijn lidmaatschap destijds van PvdA opgezegd als enige mogelijkheid helaas als een motie van afkeuring! Het had niets meer van doen met de sociaal democratische status van PvdA.

 8. Tja, dit plan lag er al langer. Eerdere sluiting werd voorkomen door lokale politiek door oa druk uit te oefenen op vergunningen mbt de Eemscentrale. Maar nu is de pr manager van Essent wethouder (Ista) en vrijwel direct werd bekend dat de locatie zou gaan sluiten. Maar dat heeft natuurlijk geen enkel verband…

  Veel gênanter aan het bericht is het noemen van 160 medewerkers (er zitten er gemiddeld amper 25 en er zijn er absoluut geen 135 die thuis werken) en het feit dat er niemand gedwongen is vertrokken (daarvoor zijn andere ‘argumenten’ gebruikt). Beetje inside info leert mij dat het een bewuste strategie is die overigens niets met de kwaliteit en rendement van de vestiging te maken had, maar vooral met het feit dat de hogere managers Groningen te ver reizen vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *