Doelstelling FC Groningen: eindigen bij eerste zeven

FC Groningen wil dit seizoen eindigen bij de eerste zeven clubs. Die plekken bieden toegang tot play offs voor Europees voetbal. Dat maakte directeur Hans Nijland maandag tijdens een persconferentie bekend.

De begroting van komend seizoen is 17.250.000 euro en dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Het tekort is begroot op 1 miljoen euro. FC Groningen is momenteel nog in gesprek met de gemeente om de huisvestingslasten van de Euroborg lager te krijgen.

Aanstaande zondag start de competitie voor FC Groningen met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer.

Deel dit artikel:

 1. Men blijft dus doormekkeren over een huursverlaging van de Euroborg … Let amateurclubs krijgen een huursverhoging van 11% voor de kiezen. Met oa het tenenkrommend argument dat ander eredivisie clubs procentueel minder huur betalen. So what? Dat de eredivisie overgesubsidieerd is en ook de FC een veel mooier stadion gekregen heeft dan de andere middenmoters wordt blijkbaar niet meegeteld. En als Kostic verkocht wordt zou daar ook minsten 1 miljoen aan overgehouden moeten worden. Dan maar even een stap terug!

 2. Martinplaza heeft maar weer eens aangetoond dat je niet zomaar het onderhoud ed over kunt dragen… Uiteindelijk is in dat soort gevallen meestal de gemeente weer het haasje?

 3. Geef alle spelers van de FcG een fikse loonsverhoging en ze gaan stukken beter voetballen. Of misschien toch niet ?
  Neem met elkaar eens een voorbeeld aan PEC ZWOLLE en zie waar wilskracht toe leidt.

 4. je vraagt je af hoe het komt dat nijland nog steeds in gesprek is met de gemeente.
  dit kan alleen omdat de gemeente niet pertinent nee zegt en toch toezeggingen doet en dat daarmee nijland z’n piketpaaltjes sluipenderwijs en hand ophoudend steeds verder in de gewenste richting kan slaan.
  als belastingbetaler zou ik van de gemeente zelf willen weten hoe de stand van zaken is.

 5. Een onzinnige gedachte om de huur te verlagen, met hun volle verstand heeft iedereen voor de huidige huurprijs getekend.
  Beetje slap om daar dan later op terug te komen, valt me tegen van Nijland.
  Hij mag zijn handjes dichtknijpen dat hij in zo’n stadion mag voetballen. FCG had dat zelf nooit voor elkaar gekregen.
  Dat een lagere huurprijs voor de gemeente budgettair neutraal kan verlopen is natuurlijk grote onzin, wanneer de ene partij minder betaalt dan zal iemand anders meer voor zijn rekening moeten nemen.

  Hoop wel dat de FCG het goed doet !

 6. Wanneer de FC op voorhand al een tekort begroot van 1 miljoen. dan weet je nu al dat je geen gezonde boekhouding hebt en om dit begrootte tekort nu bij de gemeente weg te halen dmv een huursverlaging af te willen dwingen. Moeten Nijland en co zich diep schamen en eens een toontje lager gaan zingen want wat ze in Corpus geflikt hebben om het terrein daar in handen te krijgen en vervolgens het topzorgcomplex niet door te laten gaan en nu weer aankloppen voor een verkapte subsidie

 7. Maar voor de zomervakantie had Nijland er toch over dat de FC zou bezuinigen? En nu is de begroting omhoog gegaan! En ja ook ik ben bang dat uiteindelijk FC toch weer de hand boven de kop wordt gehouden. College zou een beetje lef moeten tonen en duidelijk moeten zijn dat het voor hun klaar is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *