Ook gemeenteraad niet achter Kamminga

Het alternatieve plan van Arthur Kamminga voor de nieuwe zuidelijke ringweg, lijkt geen steun te krijgen van een meerderheid van de gemeenteraad. De vier collegepartijen hebben tijdens de vergadering van de raad over dit onderwerp de kant gekozen van het stadsbestuur, dat het plan te duur vindt.

De enige partij die nog geen duidelijke keuze had gemaakt, de PvdA, zegt met “pijn in het hart” afscheid te nemen van de Kamminga-variant. D66, GroenLinks en VVD hadden dat al eerder gedaan. Een handtekeningenactie binnen de VVD om Kamminga te steunen, heeft de mening van de fractie niet kunnen veranderen.

De gemeenteraad bespreekt woensdag de plannen voor de verbouwing van de ringweg. Het is de laatste kans voor de gemeente om nog iets wezenlijks aan de plannen te wijzigen.

Deel dit artikel: