Stadjers stemmen voor Europees Parlement

nieuws
foto: André Huitenga

Tot 21.00 uur zijn 135 stembureaus in de stad open voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Om 16.30 uur had 20,2 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Dat is minder dan vijf jaar geleden, toen 24 procent van de kiezers al was gaan stemmen.

De uiteindelijke opkomst in de gemeente Groningen kwam in 2009 uit op 39,2%. Er zijn dit keer 148.918 stemgerechtigden in de gemeente. Kiezers moeten een stempas én een geldig identiteitsbewijs meenemen om te mogen stemmen.

De bekendmaking van de definitieve uitslag vindt aanstaande maandag plaats tijdens een openbare zitting op het Stadhuis om 10.00 uur en wordt geplaatst op de website: www.stadstemt.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *