“Gele vertrekborden op stations moeten blijven”

nieuws
Leeg Noorderstation, foto Andor Heij

De gele vertrekborden met vertrek- en aankomsttijden van de treinen moeten op de stations blijven staan. Dat zegt reizigersvereniging Rover naar aanleiding van de grote storing van dinsdag waarbij de digitale borden geen informatie konden weergeven.

Een half jaar geleden kondigde de NS aan dat het bedrijf tachtig procent van de 3.400 gele borden in het land wil laten verwijderen omdat deze niet meer van deze tijd zouden zijn en slechts door een handvol reizigers gebruikt zouden worden. “Op de stations werd dinsdag letterlijk omgeroepen dat voor de juiste vertrekinformatie reizigers terecht konden bij de gele borden”, zegt voorzitter Arriën Kruyt van Rover. “Dat lijkt me hét argument om de borden te laten staan.”

De NS laat echter weten vast te houden aan de plannen. Wel wil het bedrijf op ieder station één set laten staan. Kruyt noemt dit echter geen oplossing.

Deel dit artikel: