“Brand Bedumerweg was ongeluk”

De felle brand die afgelopen zaterdagavond woedde in een etagewoning aan de Bedumerweg is ontstaan door een ongeluk bij werkzaamheden in de woning. Dat laat de politie maandag weten.

De brand ontstond rond 18.00 uur en was bij aankomst van de brandweer uitslaand. “Het was ontzettend schrikken”, vertelt buurvrouw Anna Klein. “Er werd op mijn deur gebonsd en ik zag mensen wegrennen. Toen ik naar buiten stapte zag ik de vlammen uit de woning naast mij slaan. Ik heb toen snel mijn hond opgehaald en ben naar buiten gevlucht.”

De brandweer had dankzij een binnenaanval het vuur binnen een kwartier onder controle. “We waren er mooi op tijd bij, en konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden”, vertelt Dennis de Vlieg van de Groninger brandweer. De bewoner raakte bij de brand gewond aan zijn handen. “Toen de brand uitbrak is hij op het balkon aan de achterzijde van het pand gaan staan. Dankzij de hulp van een buurvrouw kon hij gered worden. Hij is met brandwonden aan zijn hand overgebracht naar het ziekenhuis.”

De woning moet als verloren worden beschouwd. Naastgelegen woningen liepen rook-, roet- en waterschade op. De Technische Recherche begon direct een onderzoek naar de oorzaak. Daaruit blijkt dat een ongeluk er dus aan ten grondslag lag.