Feyenoord kaapt driepunter verdiend weg bij FC Groningen

FC Groningen heeft zondag op eigen veld verloren van Feyenoord. De Rotterdammers haalden het met 0-2 in de Euroborg. Ruben Schaken na een kwartier en Stefan de Vrij vlak na de pauze verzegelden het Groningse lot.

In een matige openingsfase kon FC Groningen weinig aanvallende impulsen laten zien. De FC probeerde het wel, maar de voorzetten bereikten nooit doel. Feyenoord had daarentegen ook weinig laten zien, maar stond plots wel op voorsprong. Ruben Schaken was sneller dan de thuisverdediging en wipte het leer tegen de netten.

FC Groningen wilde wel, maar kwam er nauwelijks uit. Vooral de laatste passen waren te slordig om aanspraak te maken op een doelpunt. Daarnaast drukte Feyenoord het gaspedaal lichtjes in, maar dat leverde niets op. Eric Botteghin en Marco Bizot behoedden de thuisploeg voor erger. In een grimmige sfeer werd er ook een opstootje geconstateerd in de Piet Fransen tribune. De aanwezige ME zorgde er echter voor dat nog voor de pauze de rust teruggekeerd was.

Kaakslag na rust

Met Richairo Zivkovic tussen de lijnen leek FC Groningen beter aan de tweede helft te beginnen. De jonge aanvaller besloot in de eerste minuten op doel, maar de poging werd door doelman Erwin Mulder wonderbaarlijk gered. Zoals dan in het voetbal gaat, kreeg de FC ook het deksel op de neus. Matig verdedigen en slechte communicatie leidde het doelpunt van Stefan de Vrij in. De verdediger van Feyenoord volleerde het leer naar de kooi van Bizot en het gekraakte rollertje hobbelde onbegrijpelijk in het hoekje. Ongeloof bij de Groningse verdediging.

Wat volgde was net-niet-voetbal. Zowel FC Groningen en Feyenoord wilden wel, maar zowel het spel, als het aantal kansen lieten te wensen over. Door de nederlaag blijft FC Groningen negende staan met 33 punten uit 27 wedstrijden.