Aangifte tegen PVV-er Ton van Kesteren

Nadat er vorige week landelijk veel commotie was over de aangiftes tegen Geert Wilders, hebben wij in Groningen ons eigen drama. Karel ten Haaf, vooral bekend als dichter, heeft aangifte gedaan tegen Ton van Kesteren, voorzitter van de Statenfractie van de PVV.

Dezelfde uitspraken die PvdA-statenlid Sjak Rijploeg tot woede dreven, waren voor Ten Haaf ook de druppel. Van Kesteren zou in de Provinciale Staten gezegd hebben dat ‘buitenlanders het land uit moeten’ en dat ‘Polen tegengehouden moeten worden bij de grens.’

Ten Haaf hoopt met zijn aangifte duidelijk te krijgen of Van Kesteren te ver is gegaan.

Deel dit artikel:

 1. O oh, nog meer PvdA-ers die Wilders standpunten aanhangen.

  “AMSTERDAM – De Haagse wethouder Marnix Norder vreest de gevolgen voor zijn stad nu de integratieproblemen met Oost-Europese immigranten verergeren. ‘Laat ik het populistisch zeggen; deze stad krijgt een tsunami van Oost-Europese arbeidsmigranten te verwerken.(…) Individueel heb ik niets tegen ze, maar het zijn er zo enorm veel.’ Dat zegt Norder in een interview met Trouw.

  Niet verrassend
  Dat Norder nu de alarmbel luidt, – net na het aantreden van een nieuw kabinet – is niet verrassend. De problemen in Den Haag (maar ook Rotterdam) spelen al jaren. In de kassen van het Westland en op de velden van de Bollenstreek is er veel werk voor de Oost-Europeanen. Het aantal arbeidsmigranten uit deze regio is de laatse jaren dan ook enorm toegenomen. Alleen al in Den Haag wonen tussen de 20 duizend en 30 duizend Oost-Europeanen.

  Problemen
  Daarmee namen ook de problemen toe. Veel migranten worden door malafide huisjesmelkers uitgebuit, scholen krijgen te kampen met kinderen met een taalachterstand, alcoholisme en dakloosheid vormen reële gevaren. In Den Haag is het aantal Oost-Europeanen dat hulp zoekt bij het Leger des Heils in drie jaar tijd verzesvoudigd; van 100 naar 600.
  Schande

  Maar volgens Norder zorgen ook mensen zonder werk voor problemen.’ Zelfs als arbeidsmigranten hier aan de grond zitten, gaan ze dus niet terug naar huis. Daar is de schande van mislukte avontuur te groot.’ .”

  Ik ben benieuwd wat er in Groningen zou gebeuren als de gemeente miljoenen extra nodig zou hebben om de problemen op te lossen, wie zou dat betalen? Zou de PvdA, D66, GL, SP dat kunnen uitleggen. Zou er dan nog geld zijn voor projecten als het forum? En waarom wel een Polenquotum maar geen uitbreiding (en naleving) van het studentenquotum?

  Wie weet zou de PvdA wel meer stemmen krijgen en afpakken van de PVV als ze hun standpunten eens eenduidig naar buiten brengen.

  1. Ik heb linkse Politici nog nooit een algemeen discriminerende uitspraak over een bevolkingsgroep horen doen. Het gaat altijd over specifieke probleemgroepen op basis van gedrag en specifieke problematiek. Jouw manier van redeneren dient alleen maar om het discriminerende gedrag van Wilders, waarbij hij zijn aanhangers opzet tegen een hele bevolkingsgroep te vergoelijken. Hunnie doen het ook! Jammert WillemD. Maar WillemD heeft de morele, noch de intellectuele capaciteit om het verschil te zien tussen beide stromingen.

   1. jij weet het wel He? onnozele ?
    Jij die discrimineert ten aanzien van de Autochtone Nederlander..?
    Die in (nog wel) alle vrijheid (ook jij) je gedachten en bedenkingen mag ventileren via dit medium.
    En ruim de vrijheid neemt om ieder ander te schofferen.. terwijl men gewoon waarschuwt voor de excessen van andersdenkenden.
    Wat intolerantie teweeg brengt in de samenleving weten we wel.
    oorlogen zat ..en allemaal gerelateerd aan de excessen van de een of ander geloof.

    Jij en die jac denken anders (of doen net alsof).

    Als Trollen zijn jullie meesterlijk bezig om iedereen “Autochtonen” die voor zijn eigen mening..cultuur en gewoontes opkomt direct als racist te bestempelen.

    Direct volop meegaand in het Anti Wilders denken en olie op het vuur gooiend.
    Terwijl deze/wij mensen gewoon voor zichzelf en ons land en cultuur( Nederland) opkomen..en geert is niet de enigste zoals je weet.
    Nemen we het geval Deurne ..de overval..

    Jij… en alle (allochtone) Nederlanders ( al dan niet met 2 paspoorten) balen als een stekker, nu..WEER..!! blijkt dat de 2 dode overvallers uit ( zo lijkt het) uit Noord Afrika schijnen te komen.
    Van 1 is dat al zeker en de ander wordt het sterk vermoed.
    Ook al is diegene geïdentificeerd als recidivist.
    Goh ..waarom verbaasd ons deze berichtgeving niet ?
    Waarom zijn wij totaal niet verbaast ?

    Je mag het woordje ( recidivist) opzoeken op google als je niet weet wat het betekend.
    Het stelselmatig stigmatiseren schofferen van wilders en zijn aanhangers met grove bedreigingen en zelfs de dood is buiten alle proporties.
    Het slaat nergens op.
    Maar daar zijn de Marokkanen goed in.
    De boel opblazen en opjuinen en DIRECT het woord DIT IS RACISME te schreeuwen…of nog erger.
    Het is wel duidelijk wie hier ( zo lijkt het) een minderwaardigheidscomplex schijnt te hebben

    Als voorbeeld geef ik Elou Akhiat (een dame uit de Marokkaanse gemeenschap) die met de dood bedreigd werd omdat ze een wijnbar had geopend.

    Op Facebook kwamen er duizenden reacties op het stuk: ‘Stinkwijf ik hoop dat je tent gaat afbranden inclusief jij erin,’ is een van de reacties.
    Bovenstaande reacties kwamen uit de Marokkaanse hoek..
    Waarom verbaast ons dat niet ?

    Wilders heeft nog nooit zoiets gezegd of geroepen.
    Hij verteld gewoon wat er gebeurd ..
    Feiten cijfermatig onderbouwd met rapporten.

    Wij en ook jij zien wat er gebeurd..
    U mag de conclusies ( van wat er gebeurd) negeren .
    De PVV doet dat niet ..
    En geven zelfs de oplossing voor (dat deel van het probleem)
    De luxe van 2 paspoorten is dat je terug naar (wat zij vinden thuisland) kan worden gestuurd.
    De gewone boef ( met 1 paspoort) moet zitten voor zijn wandaden.
    Men zou bijna wensen dat men allochtoon was ( met 2 paspoorten)
    Een troll draait alles weer gewoon om ..en gebruikt het voor zijn achterlijk spel.
    Jac…mac..en weet ik veel wie nog meer allemaal.
    Tot er dooien vallen.
    Rutte Samsom..de Marokkanen Turken ..Jij en jac en de moderator ..enz enz enz iedereen weet het .

    Meer niet …
    Iedereen geeft de PVVer de schuld.

    Over Hypocrisie gesproken.
    De onnozelen.

    Lukas 23:34 ‘Vader, vergeef hun, want ze
    weten niet wat ze doen’

    De extremistische islamiet lacht in zijn vuistje.

   2. Je gaat niet in op mijn argumenten René. Die hele waslijst aan beschuldigingen gebruik je omdat je vind dat ik mijn mening hier niet mag uiten. Maar je probeert hem niet eens te begrijpen.

   3. Kan geen argumenten ontdekken in de tekst van Strobos.
    Wel boosheid over van alles en iedereen, de Marokkanen schijnen ook iets misdaan te hebben.
    Ik weet niet goed wat je met zoveel domheid moet. Wanneer je het gedrag van individuen toeschrijft aan kenmerken van een groep en je zelf dit soort mechanismen niet herkent dan is elke discussie bij voorbaat tot mislukken gedoemd.
    Het verschil is dan te groot.
    WillemD doet hetzelfde, hij formuleert wel heel wat samenhangender.

 2. Marc,

  Het gaat hier om de aanklacht tegen Ton Van Kesteren, niet tegen Wilders.

  Wat zou Ton gezegd hebben:

  “Dat buitenlanders het land uit moeten’ en dat ‘Polen tegengehouden moeten worden bij de grens.’

  Nou dat klopt toch, we hebben eerst jarenlang de Polen tegengehouden bij de grens doordat ze hier nog niet mochten werken en veel partijen zoals de SP wou dat dat nu nog het geval was.

  Buitenlanders het land uit klopt ook nog steeds. Buitenlanders zonder verblijfsvergunning of Nederlands paspoort moeten ook nu het land al uit. Illegalitiet is alleen (nog) niet strafbaar.

  1. Nee dat klopt niet. Polen hebben geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen op basis van hun EU-lidmaatschap in Nederland verblijven. Ze mogen hier werken. Zeggen dat je ze aan de grens moeten tegenhouden is niet in overeenstemming met de rechten die Polen en andere EU gemeenschapsleden hebben in Nederland. Duitsers niet tegen houden en Polen wel is dus discriminatie en afgezien daarvan ook nog eens illegaal. Het is in overtreding van het Europees verdrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *