Zes aanhoudingen rond drugshandel

De politie heeft dinsdag vier personen uit West-Afrika en twee uit Vietnam aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een gijzeling, een schietincident, brandstichting hennepteelt en hennephandel.

De politie kreeg eind vorig jaar informatie over een gijzeling. Vier Vietnamezen zouden in augustus drie dagen tegen hun wil zijn vastgehouden in een woning aan de Grote Beerstraat. Zij hebben een paar maand later alsnog de politie ingeschakeld.

Eind januari werd aan het Hoendiep een krantenbezorger neergeschoten. In beide onderzoeken kwamen twee West-Afrikanen naar voren. Zij worden ook verdacht van een brandstichting in een woning aan de Kleine Haddingestraat op 10 februari. De bewoner vertelde vóór de brand te zijn bedreigd.

Dinsdag werden in een woning aan de Adriaan Pauwstraat de twee Afrikanen ingerekend, samen met twee mannen uit Guinee en twee jonge Vietnamezen. In de woning bevond zich een kwekerij met bijna 200 hennepplanten en een paar kilo gedroogde hennep. De vier Afrikanen worden ervan verdacht, de Vietnamezen in de kwekerij te laten werken.