OM zet veroordeelde moordenaar stad uit

Het Openbaar Ministerie heeft een 37-jarige man die op proefverlof was in Groningen de stad uitgezet. Bij zijn voorwaardelijke vrijlating in 2013 werd besloten dat hij de komende jaren niet in de stad mag komen, maar daar hield de man zich niet aan.

De man schoot in 2005 een automonteur dood in de prostitutie-buurt in Groningen. Hij kreeg een gevangenisstraf van twaalf jaar, maar werd eind vorig jaar vrijgelaten omdat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten. Restrictie daarbij was dat hij niet in Groningen mocht komen om daarmee het contact met nabestaanden van het slachtoffer te voorkomen.

Sinds zijn vrijlating werd hij echter regelmatig in de stad gezien, en wilde hij zelfs in december een appartement betrekken aan de Kleine Haddingestraat. Op dat moment greep het Openbaar Ministerie in, pakte de man op, en zette hem de stad uit.

Volgens het Openbaar Ministerie zullen er ondanks de overtreding geen stappen tegen de man worden genomen. Volgens een woordvoerder heeft hij inmiddels woonruimte gevonden elders in het land, en houdt hij zich sindsdien ook aan de regels die bij zijn voorwaardelijke vrijlating zijn opgelegd.