Leerlingen WGC presenteren kunstwerk voor Infoversum

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Zeven maquettes van kunstwerken voor het nieuwe Infoversum ontworpen en gemaakt door leerlingen van het Wessel Gansfortcollege. Hun eindresultaten werden vrijdagochtend gepresenteerd in de mediatheek van hun schoolgebouw.

“Het was best wel een lastige opgave”, vertelt één van de leerlingen. “In oktober zijn we bij het Infoversum geweest, dat toen nog erg leek op een bouwput. Vervolgens kregen wij de taak om er een kunstwerk voor te ontwerpen dat een esthetische of praktische functie zou moeten hebben. Je moet na gaan denken welk idee je gaat uitvoeren, maar ook welke materialen je gebruikt, dan is behoorlijk pittig. Maar met mijn 8,5 als eindbeoordeling ben ik erg tevreden.”

Tevreden is ook de docent Handvaardigheid. “Alle zeven leerlingen zijn stuk voor stuk toppers. Ze hebben ontzettend goed hun best gedaan.” Behalve de maquettes werden er ook folders gepresenteerd met daarin ideeën voor een mogelijke invulling van het Infoversum. Het Infoversum is het 3D fulldome theather dat komende zomer geopend gaat worden. Of de ontwerpen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden is nog onzeker. “Ik ben in ieder geval erg verrast door de hoge kwaliteit, en de ideeën gaan we dan ook zeker meenemen”, laat een woordvoerder van het Infoversum weten.

Luister naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer: