D66 wil platform voor stagiair en klein bedrijf

Kleine bedrijven en studenten die stage willen lopen moeten elkaar makkelijker kunnen vinden. Dat vindt de fractie van D66 in de gemeenteraad die daarom een website op wil zetten.

“Kleine organisaties zoals Simplon en het Grand Theatre hebben niet de mankracht om aan stagiaires te komen”, vertelt Paul de Rook van D66. “Grote bedrijven daarentegen hebben vaak mensen in dienst die echt op zoek gaan naar stagiairs. Omdat we vanuit de samenleving hier berichten over krijgen lijkt het ons goed om door middel van een platform deze kleine bedrijven te helpen.”

De Rook denkt aan een vacaturewebsite als Noorderlink. “Deze is al in gebruik, maar we zouden hier een tabblad aan toe kunnen voegen waar kleine bedrijven en stagiairs makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.” Behalve dat kleine bedrijven aan stagiairs komen, hoopt De Rook ook dat stagiairs hierdoor makkelijker aan een stageplaats geraken.