´Historische driehoek´ wil samenwerken met Groninger Forum

Het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Groninger Archieven hebben woensdag in het stadhuis een manifest overhandigd aan wethouder Dig Istha. Daarin geven zij hun visie op de presentatie van de geschiedenis van de stad Groningen, die volgens hen uitermate belangrijk is.

Tot drie maanden geleden was de Groninger Archieven partner van het Groninger Forum, maar dat is nu afgelopen. In het nieuwe Forum is geen ruimte voor een vaste plek voor de Groninger geschiedenis. Om deze reden zijn de musea gaan samenwerken met de Groninger Archieven. Samen vormen ze de ´historische driehoek´ van de stad. Ze willen graag samenwerken met het Forum. Volgens de driehoek krijgen de Stadjers steeds meer belangstelling voor de geschiedenis van Groningen.

De ´historische driehoek´ nodigt alle andere partijen en particulieren uit om mee te denken over hoe ze de Groninger Geschiedenis het beste kunnen tonen.