Exit Verheul bij Groninger Forum

nieuws
foto: Bibliotheek Groningen / Dick Pots

Thom Verheul vertrekt per 1 januari bij het Groninger Forum. De documentairemaker werd in juli vorig jaar aangetrokken om de inhoudelijke koers van het Forum te bepalen, maar is overbodig geworden nu interim-directeur Dirk Nijdam voor een andere koers kiest.

De functie van intendant die Verheul na adviezen van de Commissie Terlouw kreeg, is in feite nooit uit de verf gekomen. In maart vertrok de eerste directeur van het Forum, Bas van Kampen. Zijn opvolger Dirk Nijdam kiest voor een andere aanpak.

Onder Nijdam, wiens contract verlengd wordt tot 1 juli, moesten al eerder enkele medewerkers vertrekken. Nijdam wil dat de organisatie zich meer gaat richten op de opening van het Forum in 2017 en niet op activiteiten nu.