Velocitas 1897 in knotsgekke wedstrijd langs Rolder Boys

Velocitas 1897 heeft in de tweede klasse L van het zondag amateur voetbal met 6-3 gewonnen van Rolder Boys. In een knotsgekke wedstrijd, was Velocitas over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar toch bood Rolder Boys de nodige tegenstand.

In een eerste helft met veel kansen stond Velocitas na 45 minuten al met 3-1 voor. Serra Cadeau scoorde de 1-0 voor de mannen van Robert Bos. Twintig minuten later scoorde Dani Turdo de 2-0. Drie minuten later maakte Rolder Boys de aansluitingstreffer, via een penalty schoot de aanvoerder van Roler Boys, Tim van Huffelen de bal na een strafschop achter Velocitas doelman Alex van Stralendorff. Weer drie minuten later, was het Dani Turdo met zijn tweede goal, die de ruststand op 3-1 bepaalde.

De tweede helft werd er wederom aan de lopende band gescoord. Sander van Nijen, de spits van Rolder Boys schoot in de 49ste minuut de 3-2 in het doel en daarmee leek de spanning teruggekeerd. Maar Mustafa Ahmed, de aanvoerder van Velocitas, nam het hef in eigen handen en scoorde via een afstandsschot vanaf 20 meter de 4-2. Rolder Boys liet het daar niet bij zitten en scoorde zeven minuten later via spits, Danny Hingstman. In de 81ste minuut werd de wedstrijd beslist. Serra Cadeau schoot de bal voor de tweede keer achter doelman Erik Bonder. Twee minuten later deelde invaller Barry Hersema de genadeklap uit. Hij scoorde als invaller de 6-3 voor Velocitas.

Met 12 punten uit 7 wedstrijden staat Velocitas 1897 vierde in de competitie. Op 4 november treedt Velocitas aan tegen de nummer twee, Groninger Boys.