Leerlingen WLG trainen voor 4 Mijl

Wie dinsdagmiddag in het Stadspark was zal het niet ontgaan zijn: tieners die rondjes renden rond de vijver. Dat hardlopen had een doel, want behalve een mooi cijfer halen werd er ook getraind voor de 4 Mijl van Groningen.

De tieners die trainden waren vijfdeklassers van het Willem Lodewijk Gymnasium. “Na de zomervakantie zijn we begonnen met een moduul dat bestaat uit hardlopen”, vertelt Ton Wijnbergen, docent Lichamelijke Opvoeding. “Leerlingen ontwikkelen zelf een hardloopschema en passen dat op hun eigen kunnen aan, waar ze uiteindelijk weer op beoordeeld worden.”

De lessen worden gegeven in het Stadspark. “We geven de lessen in een fraaie omgeving en hopen dat veel leerlingen enthousiast worden om mee gaan doen aan de 4 Mijl van komende zondag.” Wijnbergen vertelt dat het geen verplichting is maar dat er toch honderd leerlingen en dertien medewerkers van de school aan de start zullen verschijnen. “En daar zijn we ontzettend trots op”.