Parkeren op straat wordt duurder

Parkeren op straat wordt volgend jaar tien procent duurder. De tarieven voor de gemeentelijke parkeergarages blijven daarentegen gelijk en gaan in sommige gevallen drastisch omlaag. Het stadsbestuur hoopt op die manier het al jaren noodlijdende parkeerbedrijf een impuls te geven.

Volgens het college van B&W is de aanpak verantwoord omdat anders dan in andere steden, het in Groningen nu nog voordeliger is om op straat te parkeren. De parkeergarages moeten daarom beter kunnen concurreren met het parkeren op straat.

Om het voor bezoekers van de stad aantrekkelijker te maken om de auto in een van de gemeentelijke parkeergarages te zetten, worden de dagtarieven van Boterdiep en Circus gehalveerd. Parkeergarage Oosterpoort krijgt een speciaal tarief tijdens kantoortijden. Bewoners en bezoekers van de flats Stoker en Brander bij de Euroborg mogen de komende twee jaar maximaal twaalf dagkaarten kopen voor de helft van de prijs. Mensen die boven de Boterdiepgarage wonen, betalen bijna veertig euro minder voor een maandabonnement.