Overname kantine jeugd FC Groningen optie voor Gronitas

sport
Huidig hoofdveld van Gronitas, foto: Twitpic @Gronitas

Een nieuwe oplossing voor het voortbestaan van Gronitas lijkt te zijn gevonden. De amateurclub moet van de gemeente plaatsmaken op Corpus den Hoorn, zodat FC Groningen een trainingsaccomodatie voor alle elftallen kan realiseren. Merijn Goris, bestuurslid bij de vereniging, laat weten in gesprek te zijn over het overnemen van de ‘containerkantine’ die door de jeugdelftallen van de FC wordt gebruikt.

“Wij zien daar kansen in. Donderdag overlegt de gemeente met FC Groningen en zal de FC dit aangeven. Wel willen we ook nog een financiële compensatie, want ons huidige clubgebouw is meer waard dan deze kantine.” Als de gemeente dit ook een goed idee vindt, wordt de optie verder onderzocht.

Ook voor de locatie van het voetbalveld van Gronitas ligt een idee. “Richting het honkbalveld op Corpus is het een optie om een kunstgrasveld in gebruik te nemen. Overigens is er de afgelopen maanden weinig contact geweest tussen de gemeente en de club. Dan waren de advocaten op vakantie, dan weer de beleidsbepalers. We hopen op een oplossing.”