Actiedag voor behoud historisch waardevolle spullen

Niet weggooien! Dat is het motto van een gezamenlijke actie van Nederlandse verzets- en oorlogsmusea. De actie vraagt aandacht voor historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Woensdag 14 augustus vond er een speciale actiedag plaats, dit in verband met de nationale Indië-herdenking op 15 augustus.

Nog altijd duiken bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Deze kunnen een bijzondere kijk geven op een voorbij tijdperk. De deelnemende musea en instellingen willen voorkomen dat origineel materiaal uit de oorlogsjaren verloren gaat. Ook willen ze het publiek bewust maken van het belang van dit materiaal.

Behalve op de actiedag, kunnen ook op andere tijden objecten ingeleverd worden. Dit kan via de website van de Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.