Voorlopig geen extra kosten voor Groningse corporaties

nieuws
foto: André Huitenga

Groningse woningcorporaties hoeven komend jaar niets extra te betalen voor de noodlijdende Brabantse corporatie WSG. De corporatie heeft dringend 118 miljoen euro nodig.

Er bestaat een landelijk saneringsfonds dat woningbouwverenigingen met problemen overeind houdt. In het voorjaar hebben de corporaties afspraken gemaakt over de bijdrage in dit fonds voor dit jaar. De situatie van WSG is daar niet in meegenomen, maar dit zal pas vanaf volgend jaar worden doorberekend.

In 2012 kwam corporatie Vestia in moeilijkheden. Woningbouwverenigingen in Groningen betaalden toen ook mee. Per huurder van bijvoorbeeld Nijestee kwam dit neer op een bedrag van 260 euro.

Deel dit artikel:

  1. Stelt voor dat de top van Nijestee ook een deel van hun salaris inleveren. Mocht het zover komen ..

    Bovendien van de gekke bij monde van Nijestee, dat sociale woningbouw, een ondergrens alsook een bovengrens kent. Boven een bepaald salaris is sociaal huren niet meer gewenst en als je te weinig verdient ofwel een uitkering hebt, kan de corporatie een dergelijke sociale huurwoning weigeren. Tegelijkertijd vraagt men ook een huurdersverklaring mbt schulden. Dus mocht je altijd schuldvrij zijn geweest. Altijd verantwoordelijk hebben gehuurd, dan kan Nijestee alsnog roet in het eten gooien, door je een dergelijk woning te weigeren. Dus er is zowel een ondergrens alsook een bovengrens in de sociale huursector !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *