Veel variatie op eindexamenexpositie Academie Minerva

Het is een spannende week voor de eindexamenstudenten van de Academie Minerva. Deze week kan het publiek kennis maken met hun eindwerken op een grote tentoonstelling.

“In totaal gaat het om 130 kunstwerken”, vertelt projectleider Frits Hesseling. “En daar zit heel veel variatie in. Van schilderij tot groot kunstobject. Je kunt gewoon zeggen dat de diversiteit en variëteit heel groot is.” De kunstwerken zijn te zien op verschillende locaties in de stad. “We hebben geprobeerd om alle objecten die qua stijl op elkaar lijken, bij elkaar te brengen, die ook weer corresponderen met de uitstraling van een gebouw.”

Op de tentoonstelling zijn ook de werken van de prijswinnaars te bewonderen. Irene Veltman won het Coba de Groot Stipendium. Laura Bolscher wist met haar kunstwerk ‘Nutteloze discussie’ de Klaas Dijkstra Academieprijs te winnen. De eindexamenpositie is nog tot aanstaande donderdag te bezoeken.