OV-Bureau legt kritiek nieuwe dienstregeling naast zich neer

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het OV-Bureau Groningen Drenthe legt de kritiek die men ontvangen heeft op de nieuwe dienstregeling van 2014 naast zich neer. De concessieverlener houdt vast aan de plannen die dit jaar voorjaar gepresenteerd zijn.

Kritiek kwam er onder andere uit de Oranjebuurt. In de nieuwe dienstregeling krijgt lijn vijf een andere route. Inwoners van de wijk maakten zich zorgen over de bediening en de bereikbaarheid, maar volgens het OV-bureau weegt het nadeel niet op tegen het voordeel dat het verleggen van de route met zich mee brengt.

De bewonersorganisatie in de Oosterpark liet weten niet blij te zijn dat reguliere streeklijnen buslijn vier gaan vervangen. Het OV-bureau schaft de buslijn toch af omdat haltes die vervallen maar weinig reizigers trekken, en alternatieve haltes binnen vijfhonderd meter beschikbaar zijn.

Met het vervallen van buslijn vier zou ook de bereikbaarheid van de Buitenhof bij Hoogkerk afnemen. Het OV-bureau heeft geconcludeerd dat dit klopt, en laat daarom meer bussen via de Peizerweg rijden, waarbij er ter hoogte van de Hunsingolaan een nieuwe halte wordt gerealiseerd.