Groninger Forum reorganiseert drastisch

Het Groninger Forum gaat flink op de schop. Dat bleek woensdagmiddag bij de presentatie van de nieuwe plannen voor het Forum. De kosten moeten omlaag, er moet meer eigen vermogen komen.

Wethouder Dig Istha ontsloeg drie maanden geleden directeur Bas van Kampen omdat die er niet in slaagde draagvlak onder de bevolking te creëren. Zijn opvolger Dirk Nijdam, de directeur van Marketing Groningen, werd belast met het maken van een veel commerciëler plan. Het Forum moest een huis van informatie en geschiedenis worden, ook volgens de commissie Terlouw en de gemeenteraad. Nijdam laat dat idee nu helemaal los: het wordt een huis van nu.

En het draagvlak moet groter, op advies van de commissie Terlouw werd een kwartiermaker benoemd, hij had als taak het forum populairder te maken, dat is nog niet gelukt. De gemeenteraad moet het plan nog wel goedkeuren

Deel dit artikel: