Scholieren in de prijzen bij Energy Challenges

Het Junior College uit Zuidlaren is vrijdag in Huize Maas de grote winnaar geworden tijdens de prijsuitreiking van de Energy Challenges 2012-2013. Zes noordelijke scholen gingen de afgelopen negen maanden de uitdaging aan om slim(mer) met energie om te gaan.

Ieder team had een campagne ontworpen met als doel het ontketenen van enthousiasme over energie, het vergroten van kennis en het realiseren van besparingen in de school. “Zuinig Zernike uit Zuidlaren is glorieus winnaar van deze Energy Challenges door hun intensieve aanpak en bijzondere effecten”, aldus juryvoorzitter en directeur Energy Valley Gerrit van Werven.

Winnaars ‘Beste Plan van Aanpak’ waren opnieuw Zernike Zuidlaren en Zernike Westerse Drift. De Montessoribasisschool uit Hoogeveen kreeg de prijs voor ‘Beste Organisatie Evenement’. Winnaar Social Media was het Montessori Junior College uit Groningen met hun campagne ‘Zernike met Power’. Zernike Zuidlaren en St. Michaelsschool uit de stad hadden de ‘Beste Video’ en de winnaar ‘Duurzaamheid’ was de Bisschop Bekkerschool uit Groningen.