Tippelaarsters boos op ‘glurende’ Enexis

nieuws
foto: Maurits90 via WikiMedia Common

Straatprostituees zijn boos op netwerkbeheerder Enexis omdat er beveiligingscamera’s geplaatst zijn bij de afwerkplekken van de tippelzone aan de Bornholmstraat. Volgens Enexis gaat het om tijdelijke camera’s die de afwerkplekken niet in beeld brengen.

Stichting Straatmadelief, die voor de belangen van de straatprostituees opkomt, neemt de zaak hoog op. Volgens Straatmadelief gaat het om camera’s die 360 graden kunnen draaien. Ook klanten van de tippelaarsters kunnen zo met kenteken en al in beeld worden gebracht. De stichting wil dat de camera’s worden verplaatst zodat de privacy van de prostituees en hun klanten gewaarborgd is.

De camera’s zijn al enkele maanden geleden geplaatst door beveiligingsbedrijf Bouwatch en houden het aangrenzende terrein van Enexis in de gaten zolang daar een verbouwing gaande is. Volgens Enexis wordt automatisch iets opgenomen wanneer iemand onbevoegd het terrein betreedt. Voor andere situaties worden de camera’s niet gebruikt.