Noorderpoort overgenomen door Zernike College

nieuws
foto: Roel Breet

Het Zernike College neemt de vmbo-afdelingen van het Noorderpoort College in de stad over. Na een intensieve samenwerking van tien jaar hebben beide scholen besloten als één school verder te gaan.

Leerlingen van het Zernike College en de Noorderpoort volgen vaak lessen in dezelfde klassen. Op de locaties is haast geen onderscheid te maken tussen de leerlingen en leraren van de verschillende scholen. Daarom is besloten om de verantwoordelijkheid voor alle vmbo-leerlingen van beide scholen bij het Zernike College te leggen. Hierdoor kan een heldere aansturing ontstaan.

De gemeente koopt de vmbo-gebouwen aan de Vondellaan 83 en Van Iddekingeweg 140 van het Noorderpoort. De kosten van de overname van de panden bedragen bijna 5 miljoen euro. Beide locaties worden nevenvestigingen van het Zernike College.