Geen DNA onderzoek voor Groningse moordzaken

nieuws
foto: CIMMYT / Flickr.com

Het landelijk cold case team in Rotterdam zal geen DNA-verwantschapsonderzoek doen in de zaak van vermoorde prostituees in Groningen. De onopgeloste zaken komen daarvoor niet in aanmerking. Dat zegt het Openbaar Ministerie Groningen.

Landelijk wordt er door het cold case team onderzoek gedaan naar 85 zaken waarbij prostituees om het leven zijn gekomen. Op basis van dat onderzoek gaat de politie er nu van uit dat mogelijk één dader verantwoordelijk is voor vijf verschillende zaken. De politie overweegt in deze zaken een DNA-verwantschapstest te doen zoals dat ook bij de zaak Marianne Vaatstra is gebruikt.

Volgens het OM Groningen wordt dat echter niet overwogen voor de onopgeloste zaken in Groningen. In de jaren negentig verdwenen bijna jaarlijks tippelaarsters uit Groningen. In een aantal gevallen werden er ook lichamen gevonden. Een groot aantal zaken is tot op de dag van vandaag onopgelost.