WLG ontvangt voor de 20e keer Russische gasten

Alweer voor de twintigste keer ontving het Willem Lodewijk Gymnasium deze week een groep leerlingen en docenten van Gymnasium 1 uit het Russische Severomorsk. Sinds 1993 werken de scholen al samen aan verschillende onderwijsprojecten. Donderdag wordt het bezoek afgesloten.

De Russische gasten verbleven de afgelopen dagen bij gezinnen van leerlingen van het WLG. Behalve de kennismaking op school, maakten de leerlingen ook kennis met Groningen en omgeving. Zo werd de Martinitoren beklommen en op Schiermonnikoog gefietst.

Woensdag volgde traditioneel een internationale conferentie waarbij leerlingen van beide scholen presentaties gaven over hun onderzoeken rondom het thema Vriendschap en Samenwerking. Na afloop kregen de gasten, geheel volgens Russisch gebruik, een diploma uitgereikt.

Luister naar docent Arjen Drost van het Willem Lodewijk Gymnasium in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Voor de Nederlandse leerlingen, die tegelijkertijd fungeren als gastgezin, is de uitwisseling een bijzondere gebeurtenis. Luister naar Pauline Tio en Annemarie Polgar:

Severomorsk is een marinestad op twintig kilometer afstand van Moermansk. Heel wat anders dus dan Groningen. Dmitriy Suzen en Artjom Bochaj hebben dan ook hun ogen uitgekeken:

Deel dit artikel: