Groningse coffeeshops maken zich zorgen

De Groningse coffeeshops maken zich zorgen over het ontwerpbesluit wat woensdag genomen wordt in Den Haag. Het ontwerpbesluit dat genomen wordt gaat over het maximale percentage van THC in wiet.

THC is de werkzame stof waarvan je high wordt. Als de plannen doorgaan wordt wiet met meer dan 15% THC straks op de harddrugslijst geplaatst. Volgens Robert de Jong, bedrijfsleider bij koffieshop de Vliegende Hollander, kunnen koffieshops de deuren wel sluiten als dit plan doorgaat. Volgens hem ligt het probleem onder andere bij de testmogelijkheden van de shops.

Robert  de Jong: “Alleen laboratoria kunnen het THC gehalte bepalen. Er is voor ons geen simpele test voorhanden”. Als het ontwerpbesluit vandaag wordt aangenomen dan kan het zijn dat de wetswijziging eind deze maand wordt doorgevoerd.