Actie FNV bij C1000 Linnaeusplein

nieuws

De vakbond FNV Bondgenoten heeft donderdagmiddag actie gevoerd bij de C1000 supermarkt aan het Linnaeusplein in de Oosterparkwijk. Volgens de vakbond is er van alles mis in de winkel.

Het personeel zou al tijden klagen over de houding van de eigenaar. Hulpkrachten zouden onvoldoende toeslagen en overuren krijgen uitbetaald. Bovendien zou de eigenaar zijn personeel met bewakingscamera’s bespionneren. De vakbond spreekt van “ontoelaatbare intimidatie”.

Als de eigenaar niet tegemoet komt aan de eisen van de bond, volgen meer acties, aldus FNV Bondgenoten.

Deel dit artikel:

 1. Onvoldoende toeslagen, niet uitbetalen overuren, niet verhogen van het aantal functiejaren, spionage van het personeel. Neem een kijkje bij de gemiddelde supermarkt ondernemer en je komt deze praktijken helaas wel vaker tegen.

 2. Eigenaar is fout bezig; maar de FNV ook.

  Door de veel te hoge looneisen – ik als eenvoudige schoonmaker schijn 10,70 bruto per uur te moeten verdienen – moeten de mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, een welhaast onmenselijke productiviteit aan de dag leggen om nog rendabel te zijn.

  Sommig werk is alleen nog door Polen-met-liters-red-bull-achter-de-kiezen te doen.

  Met vriendelijke groet

 3. Ik kom regelmatig bij deze C1000 en moet zeggen dat het personeel daar ook niet je-van-het is. De FNV moet zich er niet mee bemoeien!!

  1. Als het je niet bevalt moet je ander werk zoeken. Nederland is idioot beschermend richting personeel. Wat zijn de rechten van de ondernemer nog?! In Amerika zouden ze dit een grote grap vinden, zo’n FNV.

 4. Dus als het personeel niet je-van-het is, mag je spioneren, hoef je niet de juiste toeslagen te betalen en geen overuren uit te betalen.

  Dat niet je-van-het wie bepaalt dat? Lijkt me wel wat!

  Ondernemers hoeven dan natuurlijk ook niet te zorgen voor goed opgeleid en gemotiveerd personeel.

  Als ondernemer smul ik hiervan!

  Komop Merel Bakker!: vertel!!

 5. Mijn partner werkt bij die c1000
  Ze moeten het daar doen met zo weinig mogelijk uren en werken zich rot zonder er
  toeslag voor te krijgen. Dan krijgen ze ook nog commentaar van al die zeur klanten. Verplaats je eens in hun situatie. De ondernemer is een tiran 1e klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *