FC-shirtjes voor straatvoetballers

nieuws
foto bij persbericht van gemeente groningen, fotograaf Henk Tammens

De zeven spelers van het Groninger Dutch Street Cup team kregen zaterdag een voetbalshirt van FC Groningen. Wethouder Jannie Visscher zette ze in het zonnetje voor het behalen van de Fairplay Cup tijdens het EK 2012 in Polen.

De voetballers werden ontvangen in de gemeentelijke skybox, genoten van een buffet en bekeken de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle. Het Groningse team ontving de Fair Play Cup vorig jaar vanwege hun sportieve spelopvatting, de onderlinge ondersteuning en sterke teamgeest en het spelplezier dat de spelers uitstraalden.

Er zijn 2 Dutch Street Cup teams actief in Groningen. Dankzij het project wonen de meeste deelnemers zelfstandig, volgen een opleiding of hebben werk. Gezien het succes is besloten om ook een vrouwenteam op te richten. Dit team zal voor het eerst aantreden tijdens de landelijke opening van de Dutch Street Cup competitie op zaterdag 2 maart a.s. in Groningen.