Rustige Oud en Nieuw in Stad

De jaarwisseling is in Groningen relatief rustig verlopen. Alleen in de wijk Vinkhuizen liepen de festiviteiten uit de hand. De ME moest er aan te pas komen om orde op zaken te brengen.

In Vinkhuizen werden bij het opstootje twee mannen gearresteerd. De politie heeft verder nog een man in Hoogkerk aangehouden omdat hij een fles naar een politieauto had gegooid. De politie was tijdens Oud en Nieuw vaker het mikpunt van geweld. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond aan de hand.

De brandweer moest oudjaarsdag enkele keren uitrukken. In de Bolder in de wijk Lewenborg vloog in de morgen een schuurtje en een carport in de brand. Omstanders hadden de brand echter al onder controle toen de brandweer arriveerde. Rond het middaguur stond er een container in brand bij het Werkmancollege aan de Lavendelweg. In de avond waren er diverse vreugdevuren op straat, maar die konden snel worden geblust. Zover bekend raakte niemand gewond.

Zowel bij het UMCG als bij het Martiniziekenhuis meldde zich een tiental mensen die gewond was geraakt door vuurwerk. Niemand was ernstig gewond.