OOG Sport staat stil bij agressie rond voetbal

sport

OOG Sport staat zondag op de radio in het teken van de agressie en het geweld binnen het amateurvoetbal. In een speciale uitzending wordt van 14.00 uur tot 15.00 uur stilgestaan bij de verruwing en het gebrek aan wederzijds respect binnen het amateurvoetbal.

Aanleiding van de uitzending is de dood van Richard Nieuwenhuizen. De grensrechter van SC Buitenboys werd na afloop van een voetbalwedstrijd door enkele spelers doodgeschopt. Te gast zijn Roel Visscher, van de scheidsrechtersvereniging Groningen en omstreken, socioloog Dr. Jan Kornelis Dijkstra, oud-scheidsrechter Marcel Bellinga en Ger van Gelder van voetbalvereniging GRC Groningen. Er wordt gesproken over eigen ervaringen, verklaringen, verantwoordelijkheden en manieren om met dit probleem om te gaan.

De uitzending van OOG Sport is zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur op OOG Radio. Meepraten over dit onderwerp? Mail de redactie via sport@oogradio.nl.