Nachtburgemeester organiseert nieuwjaarsreceptie

nieuws
Foto: Henk Tammens

Er komt toch een “alternatieve” nieuwjaarsreceptie. De gemeente Groningen heeft besloten om dit jaar geen Nieuwjaarsreceptie te organiseren, ze vindt het niet gepast om in tijden van bezuinigingen een receptie te organiseren die 100.000euro kost. Nachtburgemeester Chris Garrit en anderen hebben het plan opgevat om de stadjers een alternatief te bieden. Zij denken dat deze 40 jarige traditie ook van de grond kan komen vanuit de stadjers zelf.

Daarom organiseren zij in Huize Maas het Nieuwjaarsfeest Groningen 2013 onder de naam ”Ik daans deur”. Het wordt een breed feest voor alle stadjers, waarin meerdere zaken aan bod komen: muziek, cabaret, dans en gesproken woord. Naast het Groninger volkslied en klassieke muziek, is er een gevarieerd programma samengesteld van muziek van toen en nu.

Diverse artiesten en bedrijven zijn enthousiast geworden en hebben hun medewerking al toegezegd. Het feest wordt niet gefinancierd uit gemeenschapsgeld, maar wordt gedragen door de artiesten, sponsoren, partners en entreegeld. Om de entree zo laag mogelijk te houden is de organisatie op zoek naar Groningse bedrijven en instellingen die zowel financieel als in diensten of producten een bijdrage willen leveren.