Doornbosheerd en Barmaheerd opgeknapt

wijken
foto: Roel Breet

De Doornbosheefd en Barmaheerd in Beijum worden aangepakt. Beide straten worden beter leefbaar en veiliger gemaakt.

De openbare ruimte is nu flink verrommeld en er is sprake van overlast van hangjongeren en drugsdealers. De werkloosheid bedraagt ruim vijftig procent. De problemen worden gezamenlijk aangepakt door de gemeente, bewoners, Stiel en de woningcorporaties De Huismeesters en Nijestee.

Het zwerfvuil wordt weggehaald, speelplekken krijgen een opknapbeurt, parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht en er komen meer activiteiten voor de jeugd. Verder worden bergingen verplaatst en onderdoorgangen aangepakt. Voor het plan is zes ton beschikbaar vanuit het Nieuw Lokaal Akkoord. De Huismeesters draagt ook 100 duziend euro bij.