Brandweer tevreden over test NL-alert

De Hulpverleningsdienst Groningen is tevreden over de test die maandagmiddag om 12.00 uur is uitgevoerd met het nieuwe alarmsysteem NL-alert. De brandweer heeft uit de provincie diverse reacties ontvangen van mensen die het bericht ontvingen.

NL-alert is een nieuw alarmeringsmiddel dat door de Hulpverleningsdiensten wordt ingezet als zich ergens een grote calamiteit voordoet. Vanuit de meldkamer in Drachten kan een dienstdoende centralist een bericht sturen naar alle mensen die onder een bepaalde zendmast zitten. Zij kunnen dan opgeroepen worden om bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten.

Het systeem is sinds vorige maand actief in Nederland, maar is nog nergens gebruikt. De test maandagmiddag in Groningen mag dus gezien worden als de vuurdoop. Ondanks het positivisme van de brandweer laten mensen op straat weten dat niet iedereen het bericht gekregen heeft. Volgens de brandweer komt dat omdat het op bepaalde type telefoons als HTC, Sony en Apple nog niet werkt. Daarnaast moeten telefoons ook ingesteld worden om NL-alerts te kunnen ontvangen. Een stappenplan is te vinden op de website van NL Alert.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *