SchoolSpeelPlein vergroot speelplezier

Leerlingen van de Borgmanschool aan de Jacobijnerstraat in de binnenstad kunnen hun geluk niet op. Met hulp van 50.000 euro van Jantje Beton kregen zij namelijk een nieuw schoolplein. Vrijdag was de feestelijke opening van het SchoolSpeelPlein.

Het schoolplein bestaat uit twee delen. De eerste is omgetoverd tot een sportplein, inclusief skatebaan en klimmuur. Ook kunnen de kinderen hier voetballen en basketballen. Het andere plein heeft als thema ‘natuur’en daar kunnen de leerlingen zich vermaken met een waterspeelplek, een ontdekkingspad en lekker chillen. Om het allemaal af te maken is er ook nog een grasheuvel waar rollen, klimmen en verstoppen het speelplezier vergroot.

Het SchoolSpeelPlein is na school en in de weekenden ook open. Zo kunnen kinderen er altijd terecht om te spelen.